När man är en person som lagar mycket mat, så finns det två olika sorters personer. Dels personen som inte bara är duktig på att laga mat, utan även har gröna fingrar. Är du den personen så har du troligtvis hela köksfönstret fullt med färsk basilika, timjan och persilja. Den andra personen är den som vill ha det enkelt, smidigt och utan extrajobb. Är du den andra personen så har du antagligen en hel arsenal av olika torkade kryddor i alla dess former. Torkade kryddor smakar fantastiskt i maten, och du slipper vara beroende av att solen ska nå köksfönstret.

Vilka kryddor du behöver

Hur många, och vilka kryddor du behöver beror helt på hur mycket mat du lagar, och om du ofta varierar bland recepten eller inte. Några klassiska kryddor som alla bör ha i sitt kryddskåp är svartpeppar, vitpeppar, timjan, oregano, curry och chili. Om du börjar där, så kan du alltid fylla på kryddskåpet med tiden – när du har börjat upptäcka vad du faktiskt använder. Det fantastiska med torkade kryddor är ju dessutom att de har väldigt lång hållbarhet om vi jämför med färska kryddor. Är du nyfiken på andra kryddor, eller vill lära dig mer, kika in på Alltgott och upptäck mer!

admin
magnus@brath.se