Börjar ni så smått att fundera på sommarens renoveringsprojekt? Vintertid så kanske vi lägger tiden inomhus och sommaren så gäller det att ta tillvara värmen och det vackra vädret för utomhusprojekten. Kanske det är dags att renovera husets fasad.

Det kanske räcker med att måla om den? Har ni bra koll på hur det ser ut så vet ni om det är något annat som behöver fixas innan ni kan få färg på penslarna och börja måla. Ja, så klart så ska huset tvättas av först och få torka ordentligt innan ni börjar måla.

Det kan också vara gammal fasadbelysning som behöver plockas ner och glöm då inte för allt i världen att koppla ur elen. Själva arbetet med att måla huset bestäms av vädret. Det får inte vara för varmt och det inte regna. En halvmulen dag är det allra bästa.

När huset är målat så är det till att montera den nya fasadbelysningen. Där så kanske ni får anlita elektriker som kommer och fixar detta. Passa även på att byta fönsterbleck och annat som blivit slitet med åren. Kolla också upp vindskivor och annat som får stå ut med mycket vind, regn och snö.

Klas Persson
klas@kasab.nu
Med ett stort intresse för hemmarenovering så har jag skapat denna sajt. Det är min förhoppning är att kunna hjälpa hemmapulare att få en smidigare renovering av sina hus och hem men också kommersiella fastigheter som hyreshus eller annat. Jag hoppas att med denna sajt och artiklar ni får hjälp med er renovering om ni håller på själv men också att hitta någon som kan hjälpa er med den renovering som ni planerat.