Har ni köpt er första bostad? Då kan vi få gratulera till en spännande tid framöver. Ni kanske köpt något som var relativt nyrenoverat så det bara var att flytta in utan att göra något alls. Tids nog så kanske ni hinner ledsna på kökets utformning eller tapeten i sovrummet och vill göra något åt detta.

Om ni upptäcker något fel i efterhand i er bostad så kanske det går under epitetet Dolda Fel. Då gäller det att felet fanns där när ni köpte bostaden utan att det upptäcktes trots att man gjorde en grundlig besiktning. Ni har som köpare av en bostad undersökningsplikt, det vill säga att du måste engagera dig i att kontrollera och undersöka den bostad som ska köpas. Även om ni anlitar en expert som besiktigar huset så är det du som är ansvarig för den plikten att undersöka bostaden.

Det kan självklart uppstå tvister om båda parter inte är överens om saker och ting. Skulle ni vara i behov av jurist i Stockholm så kan ni kontakta Bostadsjuristerna som har erfarenheten av det mesta som rör en bostadsförsäljning och problem som kan uppstå. De kan bistå vid de flesta spörsmål som rör ert bostadsköp och hjälpa till om en tvist uppstått mellan er som köpare och den som sålt bostaden. Vissa gånger så kanske man står där handfallen och inte vet vad man ska göra. Med hjälp från erfarna jurister så får ni den hjälp som behövs för att räta ut frågetecken och de kan bistå vid eventuella tvister.

Klas Persson
klas@kasab.nu
Med ett stort intresse för hemmarenovering så har jag skapat denna sajt. Det är min förhoppning är att kunna hjälpa hemmapulare att få en smidigare renovering av sina hus och hem men också kommersiella fastigheter som hyreshus eller annat. Jag hoppas att med denna sajt och artiklar ni får hjälp med er renovering om ni håller på själv men också att hitta någon som kan hjälpa er med den renovering som ni planerat.